Інформація

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Назва предмета:

Kultura i Społeczeństwo

Повна назва:
Kultura i Społeczeństwo / Zakład Socjologii i Historii Kultury Polskiej Akademii Nauk ; redaktor naczelny Józef Chałasiński
Варіант назви:
Kultura i Społeczeństwo
Culture & Society
Автори:
Polska Akademia Nauk. Zakład Socjologii i Historii Kultury (Warszawa)
Polska Akademia Nauk. Komitet Badań nad Kulturą Współczesną
Polska Akademia Nauk. Wydział I - Nauk Społecznych
Polska Akademia Nauk. Komitet Nauk Socjologicznych
Polska Akademia Nauk. Instytut Studiów Politycznych
Polska Akademia Nauk. Komitet Socjologii (Warszawa)
Співавтори:
Chałasiński, Józef (1904-1979). Redaktor
Państwowe Wydawnictwo Naukowe (1951-1992). Wydawca
Видавець:
Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Naukowe
Дата публікації:
1957-
Фізичний опис:
24 cm
ISSN:
0023-5172
Назва доповнення:
Bibliografia Zagadnień Polityki Kulturalnej za Rok ... ; 1960-1961
Зауваження:
Niektóre numery mają indywidualne tytuły
Bibliografia zagadnień polityki kulturalnej za rok 1961, strona 90
Bibliografia przy artykułach
Dostępne w formie elektronicznej
Tekst w języku polskim i angielskim. Streszczenia w języku angielskim
Od T. 4 (1960) / Komitet Badań nad Kulturą Współczesną PAN
Od T. 13 (1969) / Wydział Nauk Społecznych PAN
Od T. 19, nr 1 (1975) / Komitet Nauk Socjologicznych PAN
Od T. 35 (1991) również / Instytut Studiów Politycznych
Od T. 38, nr 2 (1994) / Komitet Socjologii PAN, Instytut Studiów Politycznych PAN
Частота і нумерація:
Kwartalnik
T. 1, nr 1 (stycz./marz. 1957)-
Тема:
Socjologia kultury - czasopisma.
Жанр / Форма:
Czasopisma naukowe - Polska - 1945-.
Безперервні документи
пропозиція бібліотеки
LDR 03903cas#a2200625#i#4500
001 0191800892872
003 KAT U, KAT 001
005 20221104061342.8
008 960626c19579999pl#qr#p|##|##|0###|0pol#c
022 # %a 0023-5172
035 %a ee96402929
035 %a (NUKAT)vtls000032822
040 %a WR U/EG %b pol %e rda %c WR U/EG %d WR U/JŁ %d GD U/MR %d WR O/DA %d WA U/MPu %d WR O/DM %d LUBL 64/JGs %d GD U/MF %d KIEL 010/ES %d KR 93/BZs %d KR 93/ZK %d WR O/EJ %d TOR U/WS %d SIEDL 001/JT %d WA 732/AR %d POZN 004/KM %d SIEDL 001/JT %d WA U/MK
041 0 # %a pol %a eng %b eng
210 1 # %a Kult. Społ.
222 0 %a Kultura i Społeczeństwo
245 0 0 %a Kultura i Społeczeństwo / %c Zakład Socjologii i Historii Kultury Polskiej Akademii Nauk ; redaktor naczelny Józef Chałasiński.
246 1 3 %a Culture & Society
260 # %a Warszawa : %b Państwowe Wydawnictwo Naukowe, %c 1957-.
300 %c 24 cm.
310 %a Kwartalnik
336 %a Tekst %b txt %2 rdacontent
337 %a Bez urządzenia pośredniczącego %b n %2 rdamedia
338 %a Wolumin %b nc %2 rdacarrier
362 0 %a T. 1, nr 1 (stycz./marz. 1957)-.
500 %a Niektóre numery mają indywidualne tytuły.
504 %a Bibliografia zagadnień polityki kulturalnej za rok 1961, strona 90.
504 %a Bibliografia przy artykułach.
530 %a Dostępne w formie elektronicznej.
546 %a Tekst w języku polskim i angielskim. Streszczenia w języku angielskim.
550 %a Od T. 4 (1960) / Komitet Badań nad Kulturą Współczesną PAN.
550 %a Od T. 13 (1969) / Wydział Nauk Społecznych PAN.
550 %a Od T. 19, nr 1 (1975) / Komitet Nauk Socjologicznych PAN.
550 %a Od T. 35 (1991) również / Instytut Studiów Politycznych.
550 %a Od T. 38, nr 2 (1994) / Komitet Socjologii PAN, Instytut Studiów Politycznych PAN.
650 # %a Socjologia kultury %v czasopisma.
655 # %a Czasopisma naukowe %z Polska %y 1945-.
700 1 # %a Chałasiński, Józef %d (1904-1979). %e Redaktor
710 2 # %a Polska Akademia Nauk. %b Zakład Socjologii i Historii Kultury (Warszawa). %e Instytucja sprawcza
710 2 # %a Polska Akademia Nauk. %b Komitet Badań nad Kulturą Współczesną. %e Instytucja sprawcza
710 2 # %a Polska Akademia Nauk. %b Wydział I - Nauk Społecznych. %e Instytucja sprawcza
710 2 # %a Polska Akademia Nauk. %b Komitet Nauk Socjologicznych. %e Instytucja sprawcza
710 2 # %a Polska Akademia Nauk. %b Instytut Studiów Politycznych. %e Instytucja sprawcza
710 2 # %a Polska Akademia Nauk. %b Komitet Socjologii (Warszawa). %e Instytucja sprawcza
710 2 # %a Państwowe Wydawnictwo Naukowe (1951-1992). %e Wydawca %4 pbl
770 0 # %t Bibliografia Zagadnień Polityki Kulturalnej za Rok ... %g 1960-1961 %w zz2005969212
856 4 1 %u https://www.infona.pl/resource/issn/00235172 %z Licencja krajowa
856 4 1 %u http://journals.pan.pl/dlibra/journal/99842
856 4 1 %u http://www.kulturaispoleczenstwo.pl/
856 4 # %u https://integro.ciniba.edu.pl/integro/site/recorddetail/0191800892872 %z Rekord w katalogu OPAC biblioteki %9 LinkOPAC
960 %a Warszawa : %b PAN. Komitet Socjologii
982 %a 3(05) %c KULT. SPOŁ. %z Nauki społeczne - wydawnictwa ciągłe, czasopisma

Надіслати думку

Ваш відгук дуже важливий для нас і може бути надзвичайно корисним, щоб показати нам, де ми можемо покращити. Ми були б дуже вдячні, якби ви витратили кілька хвилин, щоб заповнити цю коротку форму.

Формуляр