- Tytuł pełny:
- Kucharz doskonały : pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem : okazuiąc sposób poznawania, rozbierania i sporządzania różnego rodzaju mięsiwa, ryb, &c. przytym naukę daiąc przezorną o mocy, czyli wyśmienitości warzywa i ziół, oraz o wyborze i onychże używaniu tudzież robienia wódek, likworów, syropów, ciast i cukrów / z fr. przetł. i wielą przydatkami pomnożony przez Woyciecha Wielądka
- Współtwórcy:
- Wielądko, Wojciech Wincenty (1749-1822). Tł.
- Wydawca:
- Warszawa : Grafika Usługi Wydawnicze Iwona Knechta : przy współpr. Gopher u.r.p. Andrzej Famielec
- Rok wydania:
- 2009
- Opis fizyczny:
- [2], 422, [30] s. ; 21 cm
- ISBN:
- 9788361889168
- Uwagi:
- Przedr. fotooffsetowy, oryg.: Ed. 2 popr. Warszawa : nakł. i druk. Michała Grölla, 1786
- Temat:
- Kuchnia - faksymile.
Kuchnia - 18 w. - Książka