- Tytuł pełny:
- Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonalej [!] / Anthelme Brillat-Savarin ; wybór opracował Wacław Zawadzki ; przełożyła i wstępem poprzedziła Joanna Guze ; ilustracje Bertalla
- Tytuły ujednolicone:
- Physiologie du goût (pol.)
- Autorzy:
- Brillat-Savarin, Jean Anthelme (1755-1826)
- Współtwórcy:
- Zawadzki, Wacław (1899-1978). Wybór
Guze, Joanna (1917-2009). Tł.
Bertall (1820-1882). Ilustrator
Państwowy Instytut Wydawniczy. Wydawca - Wydawca:
- Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy
- Wydanie:
- Wyd. 4
- Rok wydania:
- 2015
- Opis fizyczny:
- 250, [5] s. : il. ; 21 cm
- ISBN:
- 9788364822124
- Temat:
- Gastronomia.
- Książka