- Tytuł pełny:
- Pozycja smaku : jedzenie w granicach sztuki / Dorota Koczanowicz
- Autorzy:
- Koczanowicz, Dorota (1971- )
- Współtwórcy:
- Polska Akademia Nauk. Instytut Badań Literackich. Wydawnictwo. Wydawca
- Wydawca:
- Warszawa : Instytut Badań Literackich PAN - Wydawnictwo
- Rok wydania:
- 2018
- Seria:
- Nowa Humanistyka, 2353-494X ; t. 45
- Zawartość serii:
- Nowa Humanistyka (Warszawa) 2353-494X t. 45
- Opis fizyczny:
- 358, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 21 cm
- ISBN:
- 9788365832245
- Uwagi:
- Bibliografia na stronach 333-347. Indeks
- Temat:
- Smak (estetyka).
Kuchnia.
Żywność - smakowitość.
Żywność - w sztuce. - Książka