- Tytuł pełny:
- Kuchnia w języku i kulturze dawniej i dziś / pod redakcją Tomasza Gęsiny i Wioletty Wilczek
- Współtwórcy:
- Gęsina, Tomasz. Redaktor
Wilczek, Wioletta. Redaktor
Uniwersytet Śląski (Katowice). Wydawnictwo. Wydawca - Wydawca:
- Katowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego
- Wydanie:
- Wydanie I
- Rok wydania:
- 2018
- Seria:
- Prace Naukowe Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach, 0208-6336 ; nr 3771
- Zawartość serii:
- Prace Naukowe Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach 0208-6336 nr 3771
- Opis fizyczny:
- 146, [2] strony : ilustracje ; 24 cm
- ISBN:
- 9788322634936
9788322634943 - Uwagi:
- Źródła, bibliografia, netografia przy rozdziałch
Streszczenia w języku angielskim i rosyjskim przy rozdziałach - Temat:
- Kuchnia - w literaturze.
Kuchnia - Polska - język.
Kuchnia - terminologia - historia.
Programy kulinarne (telewizja) - Polska - 1990-.
Książki kucharskie - język. - Książka