Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Nudle, karminadle i kreple, czyli kuchnia śląska bez tajemnic

Tytuł pełny:
Nudle, karminadle i kreple, czyli kuchnia śląska bez tajemnic / Beata Kiszka, Wioletta Wilczek
Wariant tytułu:
Kuchnia śląska bez tajemnic
Autorzy:
Kiszka-Pytel, Beata
Wilczek, Wioletta
Szukaj w:
Prace Naukowe Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach Katowice : UŚ, 1969- Nr 3771 (2018), strony 131-142
Kuchnia w języku i kulturze dawniej i dziś Katowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, 2018 Strony 131-142
Uwagi:
Tytuł nagłówkowy
Bibliografia na stronach 140-141
Streszczenie angielskie i rosyjskie
Temat:
Kuchnia - Polska - język.
Kuchnia - terminologia.
Kuchnia - Śląsk (region).
Śląsk (region) - obyczaje i zwyczaje.
Praca. Artykuł
propozycja biblioteki
LDR 01666caa#a2200313#i#4500
001 0193006694690
003 KAT U, KAT 001
005 20190828072403.3
008 190813s2018####pl###########|000#0#pol#c
035 %a xx004681367
035 %a (NUKAT)vtls004681367
040 %a KAT U/MP %b pol %e rda %c KAT U/MPs %d KAT U/MP %d KAT U/MPs
041 0 # %a pol %b eng %b rus
100 1 %a Kiszka-Pytel, Beata. %e Autor
245 1 0 %a Nudle, karminadle i kreple, czyli kuchnia śląska bez tajemnic / %c Beata Kiszka, Wioletta Wilczek.
246 3 0 %a Kuchnia śląska bez tajemnic
500 %a Tytuł nagłówkowy.
504 %a Bibliografia na stronach 140-141.
520 8 %a Słowa kluczowe: nazwy potraw, kuchnia śląska, regionalne odmiany polszczyzny, tradycja śląska.
546 %a Streszczenie angielskie i rosyjskie.
650 # %a Kuchnia %z Polska %x język.
650 # %a Kuchnia %x terminologia.
650 # %a Kuchnia %z Śląsk (region).
651 # %a Śląsk (region) %x obyczaje i zwyczaje.
700 1 # %a Wilczek, Wioletta. %e Autor
773 0 # %7 nnas %t Prace Naukowe Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach %d Katowice : UŚ, 1969- %g Nr 3771 (2018), strony 131-142 %x 0208-6336 %w cc95204002
773 0 # %7 nnam %t Kuchnia w języku i kulturze dawniej i dziś %b Wydanie I %d Katowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, 2018 %k Prace Naukowe Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach 0208-6336 ; nr 3771 %g Strony 131-142 %z 9788322634936 %z 9788322634943 %w xx004631069 %w (NUKAT)vtls004631069
856 4 # %u https://integro.ciniba.edu.pl/integro/site/recorddetail/0193006694690 %z Rekord w katalogu OPAC WWW biblioteki %9 LinkOPAC

Słowa kluczowe: nazwy potraw, kuchnia śląska, regionalne odmiany polszczyzny, tradycja śląska.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz