- Tytuł pełny:
- Nudle, karminadle i kreple, czyli kuchnia śląska bez tajemnic / Beata Kiszka, Wioletta Wilczek
- Wariant tytułu:
- Kuchnia śląska bez tajemnic
- Autorzy:
- Kiszka-Pytel, Beata
Wilczek, Wioletta - Szukaj w:
- Prace Naukowe Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach Katowice : UŚ, 1969- Nr 3771 (2018), strony 131-142
Kuchnia w języku i kulturze dawniej i dziś Katowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, 2018 Strony 131-142 - Uwagi:
- Tytuł nagłówkowy
Bibliografia na stronach 140-141
Streszczenie angielskie i rosyjskie - Temat:
- Kuchnia - Polska - język.
Kuchnia - terminologia.
Kuchnia - Śląsk (region).
Śląsk (region) - obyczaje i zwyczaje. - Praca. Artykuł