- Tytuł pełny:
- Szkodliwe substancje w żywności : pochodzenie działanie zagrożenia zdrowotne / redakcja naukowa Agata Witczak, Zdzisław E. Sikorski
- Współtwórcy:
- Witczak, Agata. Redakcja
Sikorski, Zdzisław E. (1930- ). Redakcja
Wydawnictwo Naukowe PWN. Wydawca - Wydawca:
- Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN
- Wydanie:
- Wydanie I, dodruk 4
- Rok wydania:
- 2023
- Opis fizyczny:
- XII, [2], 296 stron : ilustracje ; 24 cm
- ISBN:
- 9788301212995
- Uwagi:
- Bibliografia przy rozdziałach. Indeks
Książka przeznaczona dla studentów różnych uczelni oraz pracowników gospodarki żywnościowej - Gatunek / Forma:
- Książki
Publikacje dydaktyczne
Podręcznik - Grupa odbiorców:
- Poziom nauczania Szkoły wyższe
- Temat:
- Żywność
Zanieczyszczenia żywności
Alergeny
Substancje dodatkowe do żywności
Pasożyty
Substancje niebezpieczne i szkodliwe
Alergia pokarmowa
Toksykologia żywności
Bezpieczeństwo żywności
Jakość żywności
Opakowania z tworzyw sztucznych - Dziedzina i ujęcie:
- Chemia
Medycyna i zdrowie
Biologia - Książka