- Tytuł pełny:
- Daz bůch von gůter spise = (The book of good food) / a study, edition, and english translation of the oldest German cookbook Melitta Weiss Adamson
- Wariant tytułu:
- Book of good food
B°uch von g°uter spise - Autorzy:
- Adamson, Melitta Weiss
- Wydawca:
- Krems : Medium Aevum Quotidianum, Gesellschaft zur Erforschung der Materiellen Kultur des Mittelalters
- Rok wydania:
- 2000
- Seria:
- Medium Aevum Quotidianum. Sonderband ; 9
- Zawartość serii:
- Medium Aevum Quotidianum. Sonderband 9
- Opis fizyczny:
- 125 stron ; 21 cm
- ISBN:
- 3901094121
- Uwagi:
- Bibliografia na stronach 112-118. Indeks
Gedruckt mit Unterstützung der Abteilung Kultur und Wissenschaft des Amtes der Niederösterreichischen Landesregierung
Tekst w języku niemieckim z tłumaczeniem na język angielski. Komentarz w języku angielskim - Gatunek / Forma:
- Książki
Publikacje naukowe
Poradniki i przewodniki
Edycja krytyczna
Książka kucharska - Temat:
- Kuchnia średniowieczna
Kuchnia niemiecka - Dziedzina i ujęcie:
- Kulinaria
- Książka