- Tytuł pełny:
- Compendium ferculorum albo Zebranie potraw / Stanisław Czerniecki ; wydał i opracował Jarosław Dumanowski
- Tytuły ujednolicone:
- Compendium ferculorum albo Zebranie potraw (pol.)
- Wariant tytułu:
- Zebranie potraw
- Autorzy:
- Czerniecki, Stanisław
Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Wydział Nauk Historycznych - Współtwórcy:
- Dumanowski, Jarosław (1967- ). Redakcja
Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie. pbl - Wydawca:
- Warszawa : Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
- Wydanie:
- Wydanie poprawione i uzupełnione
- Rok wydania:
- 2021
- Seria:
- Monumenta Poloniae Culinaria = Polskie Zabytki Kulinarne ; t. 1
- Zawartość serii:
- Monumenta Poloniae Culinaria t. 1
- Opis fizyczny:
- 299, [1] strona : ilustracje ; 30 cm
- ISBN:
- 9788366104785
- Uwagi:
- Książka jest efektem współpracy Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Wydziału Nauk Historycznych, Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu
Bibliografia na stronach 285-289. Indeks - Gatunek / Forma:
- Książki
Poradniki i przewodniki
Publikacje naukowe
Książka kucharska
Opracowanie
Publikacja bogato ilustrowana - Temat:
- Lubomirscy (ród)
Czerniecki, Stanisław
Książka kucharska
Kuchnia staropolska
Kultura stołu
Rody - Temat - Czas:
- 1601-1700
- Dziedzina i ujęcie:
- Etnologia i antropologia kulturowa
Historia
Kulinaria - Książka