- Tytuł pełny:
- Żywienie człowieka : podstawy nauki o żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Lecha Hryniewieckiego ; aut. Stanisław Berger et al
- Wariant tytułu:
- Podstawy nauki o żywieniu
- Autorzy:
- Berger, Stanisław (1923- )
- Współtwórcy:
- Gawęcki, Jan (1944- ). Red.
Hryniewiecki, Lech (1929-1998). Red.
Wydawnictwo Naukowe PWN. Wydawca - Wydawca:
- Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN
- Wydanie:
- Wyd. 2 popr
- Rok wydania:
- 2000
- Opis fizyczny:
- 512, [4] s. : il. ; 24 cm
- ISBN:
- 8301132949
- Uwagi:
- Stanowi t. 1, t. 2 pt. Żywienie człowieka zdrowego i chorego, t. 3 pt. Słownik terminów żywieniowych (wyd. 1) oraz Żywienie człowieka : słownik terminologiczny (wyd. 2 i następne)
Bibliogr. przy rozdz. Indeks - Temat:
- Żywienie - podręczniki akademickie.
Odżywianie - podręczniki akademickie.
Żywność - skład chemiczny. - Książka