- Tytuł pełny:
- Terminy kulinarne romańskiego pochodzenia w języku polskim do końca XVIII w. / Anna Bochnakowa
- Wariant tytułu:
- De vocabulis ad rem culinariam pertinentibus, quae e linguis Romanicis in Polonorum linguam usque ad saeculi XVIII finem recepta sunt
- Autorzy:
- Bochnakowa, Anna (1948- )
- Wydawca:
- Kraków : nakł. Uniwersytetu Jagiellońskiego
- Rok wydania:
- 1984
- Seria:
- Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Jagiellońskiego. Prace Językoznawcze, 0083-4378 ; z. 78
- Zawartość serii:
- Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Jagiellońskiego 0860-0139 688
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Jagiellońskiego. Prace Językoznawcze 0083-4378 z. 78 - Opis fizyczny:
- 168, [1] s. ; 24 cm
- ISBN:
- 8323300097
- Uwagi:
- W serii gł.: nr 688
Bibliogr. s. 135-146. Indeksy
Streszcz. fr - Temat:
- Język polski - słownictwo - historia.
Język polski - zapożyczenia romańskie - historia.
Kuchnia - terminologia.
Języki romańskie - wpływ na język polski. - Książka