- Tytuł pełny:
- Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 1, Składniki żywności / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Emilia Barbara Cybulska [et al.]
- Wariant tytułu:
- Składniki żywności
- Autorzy:
- Cybulska, Emilia Barbara
- Współtwórcy:
- Sikorski, Zdzisław E. (1930- ). Redaktor
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne. Wydawca - Wydawca:
- Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
- Wydanie:
- Wyd. 5 zm
- Rok wydania:
- 2007
- Opis fizyczny:
- 233, [1] s. : il. ; 24 cm
- ISBN:
- 9788320432732
9788320432725 - Uwagi:
- Wyd. 1 i 2 ukazały się pt.: Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności ; wyd. 3 i 4 ukazały się pt.: Chemia żywności : skład, przemiany i właściwości żywności
Bibliogr. przy rozdz. Indeks
Książka polecana studentom i pracownikom naukowym wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp., przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności - Temat:
- Substancje odżywcze - podręczniki akademickie.
Żywność - skład chemiczny - podręczniki akademickie. - Książka