- Tytuł pełny:
- Jedzenie i uczty Jezusa : kulinarny świat Palestyny pierwszego wieku / Douglas E. Neel, Joel A. Pugh ; tłumaczenie Marek Król
- Wariant tytułu:
- Tyt. oryg.: Food and feats of Jesus : inside the world of first-century fare, with menus and recipes
- Autorzy:
- Neel, Douglas E. (1954- )
Pugh, Joel A. (1949- ) - Współtwórcy:
- Król, Marek. Tł.
Uniwersytet Jagielloński. Wydawnictwo. Wydawca - Wydawca:
- Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
- Rok wydania:
- 2014
- Opis fizyczny:
- 221, [3] s. : il. ; 24 cm
- ISBN:
- 9788323337003
- Uwagi:
- Tyt. oryg.: The food and feats of Jesus : inside the world of first-century fare, with menus and recipes
Bibliogr. s. 211-213. Indeksy - Gatunek / Forma:
- Przepisy kulinarne
- Temat:
- Żywność - aspekt religijny - chrześcijaństwo.
Żywność - historia.
Zwyczaje żywieniowe - aspekt religijny.
Żywność w Biblii.
Kultura stołu
Kuchnia żydowska
Palestyna - obyczaje i zwyczaje - do 70.
Palestyna - Temat - Czas:
- 1-100
- Dziedzina i ujęcie:
- Etnologia i antropologia kulturowa
Historia
Kultura i sztuka - Książka