- Tytuł pełny:
- Technologia gastronomiczna / pod redakcją Ewy Czarnieckiej-Skubina ; [autorzy Ewa Czarniecka-Skubina, Wiesława Grzesińska, Jadwiga Hamułka, Danuta Jaworska, Katarzyna Kajak-Siemaszko, Danuta Kołożyn-Krajewska, Iwona Kowalczuk, Wiesław Przybylski, Elżbieta Rosiak, Jarosława Rutkowska, Marzena Tomaszewska, Joanna Trafiałek, Ingrid Wachowicz, Agata Wawrzyniak, Celina Wieczorek, Dominik Kmiecik, Józef Korczak, Agnieszka Latoch, Dariusz M. Stasiak, Renata Korzeniowska-Ginter, Wojciech Kolanowski]
- Autorzy:
- Czarniecka-Skubina, Ewa
Grzesińska, Wiesława
Hamułka, Jadwiga
Jaworska, Danuta (technologia żywności)
Kajak-Siemaszko, Katarzyna
Kołożyn-Krajewska, Danuta (1954- )
Kowalczuk, Iwona
Przybylski, Wiesław
Rosiak, Elżbieta (technologia żywienia)
Rutkowska, Jarosława
Tomaszewska, Marzena (technologia żywności)
Trafiałek, Elżbieta (1951- )
Wachowicz, Ingrid
Wawrzyniak, Agata
Wieczorek, Celina
Kmiecik, Dominik
Korczak, Józef (1951- )
Latoch, Agnieszka
Stasiak, Dariusz (1965- )
Korzeniowska-Ginter, Renata
Kolanowski, Wojciech - Współtwórcy:
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego (Warszawa). Wydawnictwo. Wydawca
- Wydawca:
- Warszawa : Wydawnictwo SGGW
- Rok wydania:
- 2016
- Opis fizyczny:
- 714 s. : il. ; 25 cm
- ISBN:
- 9788375836653
- Uwagi:
- Bibliogr. przy rozdz
Podręcznik dla studentów kierunków związanych z gastronomią i hotelarstwem, technologią żywności i żywieniem człowieka, żywieniem człowieka i oceną żywności oraz dietetyką, także dla pracowników zakładów gastronomicznych - Temat:
- Gastronomia - podręczniki akademickie.
Żywienie - podręczniki akademickie. - Książka