Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Kuchnia Niemców rosyjskich sto lat temu

Tytuł:
Kuchnia Niemców rosyjskich sto lat temu
Cuisine of Russia Germans hundred years ago
Autorzy:
Goreva, Svetlana
Data publikacji:
2024
Wydawca:
Uniwersytet w Siedlcach
Tematy:
przepisy kulinarne
Niemcy rosyjscy
tradycyjne potrawy
zapożyczone potrawy
Język:
polski
Prawa:
CC BY-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Bez utworów zależnych 4.0
Źródło:
Officina Historiae; 2024, 7, 1; 68-74
2545-0905
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Artykuł poświęcony jest procesom zachowywania tradycji i zapożyczeń w dziedzinie kulinarnej Niemców rosyjskich w ubiegłym stuleciu. W artykule postawiono sobie za cel zbadanie przepisów kulinarnych Niemców rosyjskich metodą analizy statystycznej na podstawie książek kucharskich i określenie, na ile zachowały się narodowe tradycje kulinarne. Badanie wykazało, że mimo wpływu otoczenia obcojęzycznego, tradycje kulinarne przetrwały do dziś.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz