Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analysis of the Determinants of Technological Innovations Within Agri-Food Companies in Morocco

Tytuł:
Analysis of the Determinants of Technological Innovations Within Agri-Food Companies in Morocco
Autorzy:
Dahani, Zouhair
Dehhaoui, Mohammed
Bousselhami, Ahmed
Maatala, Nassreddine
Data publikacji:
2024-05-31
Wydawca:
Uniwersytet Szczeciński. Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego
Tematy:
Technological innovations
agri-food company
statistical survey
probit
Morocco
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Na tych samych warunkach 4.0
Źródło:
Folia Oeconomica Stetinensia; 2024, 24, 1; 1-21
1730-4237
1898-0198
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Research background The commitment of manufacturers in research and development activities (R&D) and the realization of technological innovations have become effective means of stimulating economic growth. Purpose The objective of this research is to diagnose R&D activities and innovations within agri-food companies in Morocco that are engaged in the processing of food products by studying the determinants of technological innovations related to product and process within these companies. Research methodology A statistical survey was conducted on a sample of 50 agri-food companies, employing a generalized linear model (GLM) with a probit model belonging to the quasi-binomial family. Results The econometric analysis of the collected data revealed the presence of complementarity between product innovation and process innovation, as well as differences in the determinants of these two categories of innovations within the studied companies. The determinants are related to the business environment, R&D activity and partnerships, human resource management in teams, technological infrastructure, and market demand. Novelty This research enriches the literature by examining the determinants of technological innovations (both in terms of products and processes) in the agri-food sector in Morocco. Industry professionals can benefit from the results of this research, which will enable them to better understand the levers of innovation in this field. This information can be used to guide their innovation strategies, identify new opportunities and improve their overall performance.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz